Українське посольство в Польщі вимагає справедливого покарання за знищення зерна в акті вандалізму
09:54 26.02.2024
263

Посольство України в Польщі зробило офіційне звернення до місцевих органів влади та правоохоронних органів з проханням вжити всіх заходів, як стандартних, так і надзвичайних, для притягнення до відповідальності осіб, причетних до нищення українського зерна, яке було пошкоджено на території країни, як повідомив український посол Василь Зварич у соціальних мережах.

Зварич наголосив, що такі дії завдають шкоди не тільки Україні, але й Польщі, закликаючи до ефективних дій для виявлення і покарання винних у цьому варварському акті.

Цей інцидент стався в ніч з 24 на 25 лютого, коли невідомі вилили з 8 зерновозів близько 180 тонн української кукурудзи на відстані приблизно 150 кілометрів від порту Гданськ, звідки зерно мало бути відправлено за кордон. Українське агропродовольство перебувало в транзиті через Польщу.

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков вказав, що це вже четвертий подібний акт вандалізму, що стався на території Польщі на залізничних станціях.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також