Україна заявила про свою участь у Євробаченні-2024 в Швеції
17:30 28.08.2023
253

Україна Бере Участь у Євробаченні-2024 в Швеції: Нові Правила та Готовність до Масштабного Змагання

Україна підтвердила свою участь у міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2024, який заплановано на травень майбутнього року і відбудеться в Швеції. Цю інформацію оголосило Суспільне Мовлення, офіційний орган з організації події.

Звичайно, вибір представника України відбудеться шляхом відкритого Національного відбору, що вже стало традицією. Запрошення для участі надійде незабаром.

Наразі вже передбачаються зміни у правилах Національного відбору. Організатори стверджують, що ці інновації дадуть змогу громадянам більше впливати на важливі рішення з відбору. Важливо відзначити, що обраний учасник та пісня ще раз виступлять від імені України на великій європейській арені у 2024 році.

Оксана Скибінська, Голова делегації України на Євробаченні, заявила: "Під час цього міжнародного заходу важлива участь України, особливо в такий складний час війни. Це дає нам змогу гучно проголосити про себе перед світом та передати послання нашої країни. Також, Національний відбір дозволяє нам запросити шанувальників Євробачення з усього світу до нас, щоб показати, як навіть в умовах війни ми дбаємо про музичну культуру".

Провідний музичний продюсер Нацвідбору на Євробачення-2024 Дмитро Шуров, також відомий як Pianoбой, вже вдруге взяв на себе цю роль. Він буде співпрацювати з учасниками та формувати їхній репертуар.

Дмитро Шуров закликав українців активно приєднатися до голосування та вибрати найкращу пісню, яка достойно представить Україну на європейському рівні.

Новий сезон Євробачення буде 68-м і відбудеться у Швеції, в місті Мальме. Попередні змагання цього рівня також відбулися в Мальме у 1992 та 2013 роках. Стадіон Malmö Arena стане місцем проведення гранд-фіналу у травні 2024 року.

Нагадаємо, що останнє участь України в Євробаченні було відзначено гуртом TVORCHI з піснею "Heart of Steel", який здобув шосте місце. Перемогла учасниця Лорін з Швеції з піснею "Tattoo".

Автор: Павло Петрушко
Читайте також