Україна запрошує японський бізнес долучитися до створення економічного чуда
09:37 19.02.2024
257

Прем'єр-міністр України, Денис Шмигаль, закликав японських бізнесменів взяти активну участь у розвитку української економіки.

Він поділився цією ініціативою, наголошуючи на тому, що уряд України зараз активно опановує досвід Японії у сфері модернізації. Це дослідження направлене на впровадження інновацій, які допомогли Японії стати однією з провідних світових економік, і має на меті стимулювати створення "українського економічного чуда".

На Конференції, присвяченій економічному розвитку та відновленню, Шмигаль окреслив ключові галузі для потенційних інвестицій японських компаній:

  • Енергетика, включаючи атомну енергетику, видобуток та зберігання газу, проєкти у галузі водневої енергетики та гідроенергетику.
  • Аграрний сектор, де за допомогою японських технологій та інвестицій можна реалізувати масштабні проєкти у сфері виробництва добрив та продуктів харчування.
  • Інфраструктура, з акцентом на будівництво швидкісних доріг, залізниць, мостів та відновлення пошкоджених міських об'єктів.
  • Автомобілебудування, з пропозицією відкрити виробничі потужності в Україні.
  • Видобуток корисних копалин, особливо акцентуючи на літії, що може сприяти створенню повного виробничого циклу електромобілів з подальшим експортом до Європейського Союзу.
  • ІТ сектор, цифрові технології та кібербезпека, пропонуючи вигідні умови для розвитку ІТ-компаній.

Шмигаль підкреслив, що інвестування в українську економіку на даному етапі відкриває перед японським бізнесом унікальні можливості та перспективи для зростання.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також