Україна пішла на поступки Польщі для розблокування пункту «Ягодин-Дорогуськ»
21:13 07.05.2023
262

Україна та Польща знайшли рішення для розблокування пункту «Ягодин-Дорогуськ».

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у Facebook.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури ухвалило рішення тимчасово призупинити вимогу щодо наявності дозволів для польських перевізників, які здійснюють перевезення до України з будь-якої країни Європейського Союзу.

Рішення покликане вирішити ситуацію із блокуванням пункту пропуску з боку польських перевізників і задовольнити одну з ключових претензій страйкарів, а саме накладання штрафів за відсутність дозволів для перевезень до України з третіх країн ЄС.

«Наша позиція однозначна: такі перевезення не підпадають під Угоду між Україною та ЄС про вантажні перевезення та не є двосторонніми, а відповідно потребують наявності дозволів», – зазначив віцепрем’єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

Наразі міністерство надіслало лист до Єврокомісії щодо надання роз’ясненням, а тим часом буде призупинено накладення штрафів.

Відзначимо, що 5 травня Польща призупинила оформлення вантажівок на в’їзд та виїзд на згаданому вище пункті пропуску через акцію протесту польських фермерів.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також