Український та польський міністри аграрної політики обговорюють зміцнення співпраці у агросекторі на тлі економічних викликів
18:04 11.03.2024
263

Український міністр аграрної політики Микола Сольський зустрівся з польським міністром аграрної політики Чеславом Секерським для обговорення аграрної співпраці, як інформує прес-служба Кабінету Міністрів України.

Під час зустрічі, Сольський запропонував проведення спільних міжміністерських переговорів у кінці березня з участю аграрних асоціацій обох країн, щоб зміцнити співпрацю між аграріями України та Польщі, як зазначено у повідомленні Кабміну.

Зустріч відбулася на тлі дев'ятого засідання українсько-польської міжурядової комісії з питань економічного співробітництва у Львові.

В контексті цієї зустрічі варто згадати недавню блокаду кордону з Україною польськими фермерами, які висловлюють своє невдоволення через імпорт української продукції, що, на їхню думку, негативно впливає на ціни на місцевому ринку.

У відповідь на цю ситуацію, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль представив п'ятипунктовий план дій для розв'язання конфлікту, включно з створенням тристороннього штабу для вироблення умов імпорту українських товарів до Польщі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також