Польща готується до блокування ще двох пунктів пропуску з Україною
12:00 11.02.2024
285

Завтра, 12 лютого, в Польщі очікується блокування двох додаткових пунктів пропуску на кордоні з Україною, що вплине на рух вантажівок, як повідомив речник Держприкордонної служби України Андрій Демченко під час телемарафону.

Наразі активно блокуються пункти "Ягодин" та "Рава Руська", де в чергах зафіксовано близько 700 та 400 вантажівок відповідно. Також існує ймовірність блокади пункту "Шегині-Медика", який нещодавно було розблоковано.

Демченко наголосив, що "Устилуг" та "Угринів" стануть наступними точками блокування, починаючи з 10:00 12 лютого, згідно з анонсами учасників акції.

Ця ситуація є продовженням протестів польських перевізників, які розпочались 6 листопада 2023 року з вимогою повернення системи пропусків для українських транспортників. Після підписання угоди з польським урядом у січні, яка мала на меті тимчасово розблокувати кордон до 1 березня, протести мали бути призупинені.

Однак, рекомендація Європейської комісії від кінця січня про продовження скасування імпортних мит для українських аграрних товарів викликала невдоволення серед польських фермерів, що спонукало до нових акцій протесту.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також