Німці почали конфісковувати автомобілі на російських номерах
19:01 09.07.2023
305

Посольство росії в Німеччині "переконливо рекомендувало" своїм землякам утриматися від в’їзду до ФРН на автомобілях з російськими номерами. Це сталося після того, як декілька таких авто було конфісковано німецькою митницею. Росіяни спробували послатись на «складнощі перекладу», та німці пояснили, що лінгвістичні екскурси недоречні.

Про це повідомляють ЦТС.

У цій ситуації митники Німеччини посилаються на санкційний регламент ЄС 2014 року, який в 2022 році був доповнений статтею 3i. Ця стаття передбачає "заборону на продаж та ввезення на територію країн ЄС низки товарів (вантажів), включаючи автомобілі, - йдеться в інформації.

росіяни спробували провести дискусію з  цього приводу, зазначивши, що німці не вірно перекладають норму ЄС  з точки зору лінгвістики. - поєднують митний імпорт (Import) та ввезенням товарів для особистих цілей (Einfuhr).

Та представник німецької митниці, відповідаючи на запитання російських ЗМІ з цього приводу, дав зрозуміти, що жодних складнощів з перекладом немає. У відомстві вважають, що термін "ввезення" (тобто Import  - ред.) охоплює будь-яке переміщення товарів та вантажу".

Автор: Дарина Драгоманова
Читайте також