Німеччина внесла ще 54,3 мільйона євро для підтримки української енергетики
19:00 26.10.2023
255

Федеральне міністерство економіки й захисту клімату Німеччини виділить 54,3 мільйона євро для Фонду підтримки енергетики України, про що повідомили відомству Міненерго.

Міністр енергетики України Герман Галущенко висловив вдячність Німеччині за цю допомогу, назвавши її "надзвичайно важливою для енергетичного сектору". Він зазначив, що Німеччина є надійним другом і партнером України, особливо в контексті підтримки, отриманої від німецького народу під час війни з Росією. Міністр також підкреслив, що працюють над подальшим розвитком енергетичного партнерства між країнами.

Ці кошти будуть використані для закупівлі необхідного енергетичного обладнання, яке буде використане для відновлення та ремонту українських енергетичних об'єктів.

Важливо відзначити, що Німеччина вже внесла найбільший внесок до Фонду підтримки енергетики України у розмірі 129,5 мільйона євро. Крім того, у межах Німецько-Українського енергетичного партнерства були також надані додаткові 20 мільйонів євро на фінансування закупівель та постачання технічного обладнання.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також