Українців безоплатно вакцинуватимуть при в’їзді до Польщі
19:29 21.05.2021
408

Польський уряд прийняв рішення безкоштовно вакцинувати українських заробітчан при в’їзді до Польщі. Мова йде про офіційно визнаний у ЄС препарат Johnson & Johnson, який вимагає тільки одного уколу. Така можливість не лише убезпечить трудових мігрантів від ризику захворіти на
ковід, а і спростить їм у майбутньому клопоти, пов’язані з туристичним відпочинком у Європі.


«Це буде своєрідним фільтром проти занесення коронавірусу ззовні. Ми вже щодня фіксуємо по кілька інфікованих на наших контрольно-пропускних пунктах на кордоні з Україною. Люди, які приїжджають на роботу до Польщі, теж повинні бути вакциновані, що посилить наш захист», – заявив керівник медичного центру у Ряшеві, професор Станіслав Мазур. Медик акцентує увагу на тому, що інші вакцини треба колоти двічі, а Johnson&Johnson, своєю чергою, колять лише раз, що унеможливлює побічні ефекти в різних категорій населенння.


Директор компанії «Перша Віза» Руслана Бровчук зазначає: «Зараз починається активна пора працевлаштування сезонних працівників на будівництві, у теплицях тощо. Щодня ми опрацьовуємо сотні заявок, під час чого постійно наголошуємо нашим клієнтам на необхідності вакцинації.
Більше того, український Уряд зараз опрацьовує варіант ковідного сертифікату, який після отримання вакцини буде дійсний протягом 180 днів. Отже, якщо громадянин України отримає такий документ, то йому не треба буде щоразу робити ПЛР-тест, який є короткостроковим і фінансово затратним».

Очікується, що сертифікати вакцинації з’являться в Україні з 1 липня 2021 року. Зараз тривають консультації на міжнародному рівні між МОЗ України, спеціальною комісією ЄС та ВООЗ. Нагадаємо, в Україні з початку кампанії з вакцинації від COVID-19 вже отримали щеплення 975 784 людини. За добу 17 травня 2021 року зробили щеплення 17 232 людини. Станом на 21 травня 2021 року в лист очікування вакцинації від COVID-19 записалися приблизно 565 000 осіб.

Автор: Олександр Подвишенний
Читайте також