Паспорти з різною транслітерацією залишаться дійсними - офіційне повідомлення від ДМС України
16:01 16.03.2023
265

Паспорти, у яких різна транслітерація написання прізвища або імені, є чинними до закінчення строку їх дії і будуть визнаватися недійсними лише за особистим зверненням особи.

Державна міграційна служба України опублікувала офіційне повідомлення, в якому зазначено, що паспорти з різною транслітерацією не будуть визнаватися недійсними автоматично.

Визнати паспорт з різною транслітерацією недійсним можуть лише після звернення особи за отриманням або обміном документів.

Нагадаємо, що раніше ДМС повідомила, що у разі різної транслітерації у паспорті для виїзду за кордон та ID-картці дійсним визнається останній оформлений документ. Тобто, якщо особа оформила спочатку паспорт для виїзду за кордон, а потім ID-картку з іншим написанням прізвища чи імені латинськими літерами, то закордонний паспорт автоматично могли визнати недійсним. На сьогодні це рішення скасували і паспорти, у яких різна транслітерація написання прізвища або імені, є чинними до закінчення строку їх дії.

Написання прізвища та імені особи як в ID-картці, так і в закордонному паспорті громадянина України, здійснюється українською мовою з транслітерацією латинськими літерами, яка є невід’ємною їх складовою.

 

Автор: Анна Бурлака
Читайте також