Міжнародний Реєстр запускає прийом заявок на відшкодування збитків через російську агресію з 2 квітня
19:02 27.03.2024
259

Міжнародний Реєстр для відшкодування збитків, спричинених російським вторгненням (RD4U), розпочне прийом перших заявок з 2 квітня, як анонсовано на офіційному вебсайті реєстру.

З 2 квітня 2024 року, RD4U ініціює процедуру подання запитів на відшкодування за шкоду, втрати або травми, завдані в результаті російської агресії проти України, згідно з оголошенням.

За повідомленнями, реєстр буде представлено в Гаазі під час міністерської конференції "Відновлення справедливості для України", з участю генерального секретаря Ради Європи Марії Пейчинович Бурич, лідерів міжнародних організацій, міністрів та високопоставлених чиновників з більш ніж 60 країн.

На початку, 2 квітня, Реєстр відкриє можливість подавати заявки на відшкодування збитків для житлової нерухомості, пошкодженої або знищеної внаслідок воєнних дій. Очікується, що кількість таких заявок сягне від 300 000 до 600 000.

У майбутньому RD4U має намір розширити перелік категорій для подання заявок, зокрема зосередившись на випадках, які торкнулися осіб, найбільш постраждалих від конфлікту, а також на інцидентах з пошкодженням чи знищенням критичної інфраструктури України.

Подання заявок в RD4U буде здійснюватись через мобільний додаток "Дія".

Автор: Павло Петрушко
Читайте також