18 пасажирів без ковід-документів не пустили в потяги
19:30 21.10.2021
544

Сьогодні в Україні набрали чинності нові карантинні обмеження щодо пасажирських перевезень. Так, за першу половину доби 21 жовтня 18 пасажирів не пустили у поїзди через відсутність у них належних документів: сертифікату про вакцинацію, документу про отримання хоча б однієї дози вакцини, або негативного тесту на COVID-19.

Про це повідомила пресслужба "Укрзалізниці".

Зазначається, що до поїзда Ужгород – Харків через відсутність необхідних документів не допущено 5 пасажирів, Ужгород – Харків (інший потяг) 1 пасажир, Миколаїв – Харків 3 пасажири, Ворохта – Полтава 2 пасажири та Лисичанськ – Ужгород 1 пасажир, Київ – Харків  6 пасажирів.

Двічі до поїздів викликалися представники Нацполіції.

УЗ нагадує, що пасажири можуть зробити тест на 10 вокзалах: Київ, Львів, Харків, Одеса, Дніпро, Запоріжжя, Мукачево, Кривий Ріг, Вінниця та Полтава. З квитком на поїзд це коштуватиме 350 грн.

Надалі УЗ планує збільшувати перелік вокзалів, де функціонуватимуть пункти вакцинації та тестування.

Нагадаємо, 11 жовтня Кабінет Міністрів посилив правила для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили "жовтий", "помаранчевий " або "червоний" рівень епіднебезпеки. Як у водіїв, так і у пасажирів вимагатимуть наявність документів, які б підтверджували їхню COVID-безпечність.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також