Росія перекинула танки і артилерію в окупований Крим
20:30 13.05.2021
268

У місії США при Організації з безпеки та співпраці в Європі заявляють про перекидання Російською Федерацією важких видів озброєння в окупований Крим. Про це інформує ilikenews з посиланням на УНІАН

Про це сьогодні повідомила виконувач обов'язків заступника голови місії США при ОБСЄ Елізабет Розенсток-сіллером на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні.

Зокрема, американський дипломат заявила, що, хоча Росія оголосила про скорочення чисельності військ уздовж кордонів з Україною, РФ "недавно перемістила десантно-штурмові елементи в Крим, разом з бойовими танками T-72Б3, 120-мм мінометами, 122-мм гарматами та бронетехнікою, а також іншим обладнанням та технікою ".

"Більш того, Росія продовжує закликати тисячі молодих жителів Криму у свою армію, деякі з них були переведені в російські військові підрозділи для здійснення плану Кремля в Україні", - заявила Розенсток-сіллером.

Вона закликала Росію припинити репресії в Криму і звільнити всіх українських бранців, яких утримує РФ.

"Ми також закликаємо Росію припинити мілітаризацію та окупацію Криму і прибрати все її сили та озброєння зі сходу України", - підкреслила дипломат.

 

Читайте також