Понад 3,5 тисяч вантажівок у черзі біля українського кордону з Польщею: ситуація залишається критичною
10:45 10.12.2023
276

Станом на ранок 10 грудня, поблизу українського кордону з Польщею утворилася черга з майже 3,5 тисяч вантажівок, повідомив Андрій Демченко, речник Державної прикордонної служби.

У телемарафоні Демченко зазначив: "Ситуація майже не змінилася. Заблоковані чотири напрямки. Станом на ранок 10 грудня, біля українського кордону чергують майже 3,5 тисяч вантажівок. Найбільше заторів помічено неподалік від пунктів пропуску "Шегині" - близько 1200 вантажівок, та "Ягодин" - 900."

"Хоча протягом доби спостерігається певний рух, проте ми не зафіксували такої самої активності, що була до 6 листопада. Мінімальний рух помічено на пункті пропуску "Ягодин". Навіть у випадку впровадження угоди стосовно напрямку пункту пропуску "Угринів" для порожніх вантажівок вагою понад 7,5 тонн, що можуть перетнути кордон при виїзді з України, ми поки не спостерігаємо жодних ознак послаблення", - додав він.

Нагадаємо, що угорські перевізники планують з 11 грудня заблокувати пункт пропуску "Захонь-Чоп" на кордоні з Україною, вимагаючи повернення дозволів для українських перевізників.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також