Влада має створювати нормальні умови для виробників, а не регулювати ціни на продукти, – «УДАР Віталія Кличка» про популізм влади щодо цін на продукти
10:30 01.02.2022
275

Головною причиною зростання вартості продуктів є здорожчання енергоресурсів. Тому влада має долати причину здорожчання товарів, а не намагатися боротися адміністративними методами з подорожчанням продуктів, запроваджуючи державне регулювання цін.

У Нацбанку визнають, що вплив введення держрегулювання цін на інфляційні процеси буде досить обмеженим внаслідок того, що поточний інфляційний сплеск насамперед зумовлений зростанням собівартості продукції, а не значним розширенням чи бумом споживчого попиту.

Саме тому «УДАР Віталія Кличка» закликає уряд відмовитися від заздалегідь неефективних заходів, а розпочати роботу над активізацією ринкових механізмів зниження цін, створенням сприятливого інвестиційного клімату та стимулюванням вітчизняних виробників продовольчої продукції.

«Українська влада має створювати нормальні умови для виробників, а не регулювати ціни на продукти», - зазначив Геннадій Ткачук, голова Вінницької обласної організації політичної партії "УДА Віталія Кличка".

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також