У Раді призначили головуючого на відставку Разумкова
12:32 06.10.2021
256

Народні депутати фракції "Слуга народу" з допомогою груп "Довіра" й "За майбутнє" доручили Данилу Гетманцеву головувати при розгляді питання про відкликання Дмитра Разумкова з посади голови Верховної Ради 7 жовтня.

Серед інших кандидатів, які претендували на головування під час розгляду питання про відкликання Разумкова, розглядалися позафракційний Гео Лерос, Олексій Гончаренко (фракція "Європейська солідарність"), Олександр Бакумов ("Слуга народу"), яких запропонували представники "Європейської солідарності" та "Голосу".

Спочатку депутати провели рейтингове голосування. Найбільше голосів підтримки отримав Данило Гетманцев - 236. За Гео Лероса було 42 голоси, Олексія Гончаренка - 72, Олександра Бакумова - 118.

Під час обговорення Олег Макаров із "Голосу" заявив, що за процедурою ad hoc за головуючого на засіданні з відкликання голови ВР мали б голосувати в день цього засідання, а не напередодні. 

Ірина Геращенко з "Європейської солідарності" наголосила на порушенні регламенту й конфлікті інтересів у Руслана Стефанчука й Олександра Корнієнка, оскільки вони претендують на посади голови Верховної Ради та його першого заступника. 

Гетманцев заявив, що у зв'язку з конфліктом інтересів він за це питання голосувати не буде.

Відповідно до ч.3 ст. 76 регламенту Стефанчук поставив на голосування пропозицію призначити Гетманцева на ведення засідання про відкликання Разумкова з посади голови ВР.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також