Нова поштова марка "Вічна Пам'ять" вийде завтра до Дня пам'яті Захисників України
12:23 28.08.2023
288

Напередодні Дня пам'яті 29 серпня Укрпошта готується випустити благодійну серію марок "Вічна Пам'ять", спрямовану на вшанування українських воїнів, які на фронті захищають мир громадян. Ця ініціатива має на меті підтримку дітей героїв, збираючи кошти через вартість марок. Про це повідомив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Він зазначив, що не дивлячись на звичний підхід до початку тижня з позитивними новинами, цей тиждень потребує особливої уваги до тих, завдяки кому ми можемо насолоджуватися цивільним життям та розраховувати на гарні новини, як на фронті, так і у повсякденному житті. Саме завдяки цим героям, незабаром наші діти зможуть повернутися до шкільних лав.

Таким чином, Укрпошта анонсувала випуск благодійних марок "Вічна Пам'ять", запланований на 29 серпня, в День пам'яті Захисників України. Смілянський наголосив, що ініціатива, розпочата в 2019 році, набула ще більшого змісту на сьогоднішній день.

Він також відзначив, що тепер марка "Вічна Пам'ять" символізує пам'ять про героїв, які кожного дня борються за свободу України та право на існування української нації.

Підбиваючи підсумки, гендиректор Укрпошти відзначив, що процес вибору напрямку благодійної діяльності для цього випуску марок був складним. Врешті-решт, було вирішено віддати перевагу підтримці дітей героїв, які зазнали втрат. Зараз найменше, що можна зробити для них - це допомогти трохи підвищити їхні настрої та надати підтримку, і саме цього Укрпошта намірена досягти. Таким чином, з продажу кожного випуску марок 3 гривні будуть спрямовані на благодійність.

Спеціальні події із спалення марок відбудуться у всій країні завтра, і всі заходи безпеки будуть дотримані. Вже сьогодні марку та конверт можна передзамовити онлайн, а починаючи з завтра, їх можна буде придбати в відділеннях Укрпошти.

Смілянський заключив, висловивши подяку всім, хто прийняв участь у створенні цієї марки, і зокрема українському художнику Олегу Шупляку, за те, що вони змогли втілити таку важливу, але складну тему в своїй роботі.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також