Міноборони України ініціює законодавче визначення "кібервійни" для посилення протидії кіберзагрозам
21:02 28.03.2024
255

Міністерство оборони України розпочало ініціативу щодо юридичного формулювання терміна "кібервійна" для його інтеграції в законодавство, згідно з повідомленням міністерства.

Тема була обговорена на Всеукраїнській науково-практичній конференції "Актуальні проблеми управління інформаційною безпекою держави", організованій Національною академією Служби безпеки України.

Важливість цього заходу у контексті боротьби з кіберзагрозами підкреслюється відомством.

Наукове дослідження для визначення "кібервійни" проводиться за ініціативи Міноборони Академією СБУ. Заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко висловила впевненість у важливості цієї роботи для подальшого розроблення законодавчих ініціатив спільно з іншими державними структурами до кінця 2024 року.

Міністерство також звернуло увагу на системні та цілеспрямовані кібератаки агресора не тільки проти України, але й її союзників. Розробка національного визначення "кібервійни" сприятиме визнанню кібератак як актів війни в міжнародному праві.

З моменту початку повномасштабного вторгнення фахівці СБУ зуміли нейтралізувати близько 10 тисяч кібератак, повідомив Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, зазначивши, що завдяки координації між Держспецзв’язку, СБУ, РНБО, Кіберполіцією, ЗСУ та іншими органами, ворогу не вдалося підірвати оборонні спроможності країни.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також