Київ збільшує допомогу військовим до 6,5 млрд, - Віталій Кличко
18:01 12.04.2024
460

Київрада на сьогоднішньому засіданні голосуватиме за збільшення допомоги захисникам з бюджету столиці ще більш ніж на 1,5 млрд гривень. Таким чином, цього року столиця виділила вже 6,5 млрд гривень силам безпеки та оборони. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Сьогодні Київрада має виділити ще понад 1,5 млрд гривень на допомогу нашим військовим. Із них 995 млн за програмою «Захисник Києва», 30 млн - субвенція Міністерству оборони України, майже 80 млн - на облаштування фортифікаційних споруд і майже 460 млн - на соціальні виплати для захисників та захисниць за міською цільовою програмою «Турбота», - повідомив Віталій Кличко.

Він нагадав, що на одному з минулих засідань фінансування потреб сил безпеки та оборони вже було збільшено до понад 5 млрд гривень.

«Тепер збільшуємо ще. Тобто сумарно Київ виділив понад 6,5 млрд за період цього року. І ми, як я і говорив, продовжуємо шукати можливості, аби й надалі збільшувати фінансування потреб військових та ветеранів», - наголосив Кличко.

Раніше повідомлялося, що минулого року Київ виділив на потреби ЗСУ майже 9 мільярдів гривень. Це майже стільки ж, скільки усі інші обласні центри разом.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також