СБУ затримала в Миколаєві шпигуна, який намагався передати оборонні таємниці Ірану та росії
10:32 15.02.2024
304

В Миколаєві затримали інженера-конструктора, підозрюваного у спробі передачі військових таємниць Ірану та росії, повідомляє Служба безпеки України.

Під час спецоперації у Миколаєві було затримано особу, яка працювала на стратегічному об'єкті "Укроборонпрому" та займалася нелегальним копіюванням технічної документації українських оборонних розробок.

За даними слідства, затриманий планував передати зібрану інформацію двом особам: представнику росії, пов'язаному з військовим машинобудуванням та спецслужбами, та громадянину Ірану, засудженому в Україні за шпигунство, який зараз знаходиться на Близькому Сході та працює на іранську розвідку.

Обидві сторони намагалися отримати відомості про новітні українські технології в галузі кораблебудування для подальшого використання в серійному виробництві компонентів військових кораблів, включно з російськими заводами, що забезпечують потреби військово-морського флоту рф.

СБУ здійснила успішну контррозвідувальну операцію, завадивши передачі конфіденційних даних. Під час обшуку у підозрюваного було виявлено мобільний телефон, використаний для злочинної діяльності. Йому вже пред'явлено звинувачення в державній зраді за ст. 111 ККУ, з ризиком отримання довічного ув'язнення.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також