З 9 грудня держслужбовців без COVID-щеплення відсторонять від роботи
13:30 08.12.2021
260

З 9 грудня нещеплені від COVID-19 держслужбовці, соцпрацівники, працівники стратегічних підприємств будуть відсторонені від роботи, - про це сьогодні на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

"З 9 грудня, тобто вже завтра, набуває чинності наказ Міністерства охорони здоров’я про розширення переліку професій, для яких вакцинація від COVID-19 є обов'язковою. Цього разу мова про працівників підприємств, установ та організацій, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади; працівників установ та закладів, що надають соціальні послуги, закладів захисту прав дітей, реабілітаційних закладів; працівників підприємств, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави (Укрпошта, Укрзалізниця та інші)", - сказав Ляшко.

Міністр зауважив, що як тільки працівник отримав принаймні одне щеплення проти COVID-19, то підстав для відсторонення або продовження його відсторонення від роботи немає.

За словами Ляшка, отримання принаймні першої дози не вважається ухиленням або відмовою від вакцинації. У такому випадку працівник має бути допущений до роботи.

 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також