Після війни українцям доведеться здати зброю: Міністр внутрішніх справ анонсує нові законодавчі ініціативи
18:44 27.02.2024
259

Після завершення війни, українцям доведеться повернути зброю, отриману для захисту країни або в якості трофеїв. Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко в інтерв'ю Наталії Мосейчук підкреслив необхідність здачі всієї бойової зброї громадянами після війни, повідомляє прес-служба МВС.

Клименко заявив, що в країні наразі розробляються законопроекти, що регулюватимуть майбутнє зброї, зокрема, через закон про національний спротив та закон про цивільну зброю, що визначатимуть долю трофейної та виданої зброї.

Мета цих законів - запобігти використанню зброї, що потрапила до рук громадян під час війни, для кримінальних або політичних цілей. Міністр наголосив на важливості здачі зброї до підрозділів Національної поліції встановлений термін після закінчення воєнного стану, з можливістю її знешкодження або переробки.

Клименко також звернув увагу на необхідність здачі трофейної зброї, включаючи автомати та гранатомети, підкреслюючи, що після війни важливо забезпечити безпеку в країні та впорядкувати володіння зброєю серед цивільного населення.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також