Чехія продовжила тимчасовий захист для українців на рік, але з обмеженнями
19:00 13.01.2023
374

Чехія продовжила тимчасовий захист для українців на рік, до кінця березня 2024 року, повідомили у Сенаті.

На початку 2023-го запустять новий сайт для продовження тимчасового захисту, зареєструватися потрібно буде до кінця березня цього ж року, ідеться на сайті міністерства внутрішніх справ Чехії. 

Зареєструватися для подовження тимчасового захисту можна буде тільки у режимі онлайн. Якщо не пройти реєстрацію до вказаного строку, потрібно буде подавати заяву на отримання тимчасового захисту повторно.

Тим, хто зареєструвався, статус тимчасового захисту продовжать до 30 вересня 2023-го. До цього терміну потрібно буде особисто з'явитися у відділенні МВС і подати документи, лише тоді статус буде остаточно продовжено до кінця березня 2024-го.

Чеський уряд також готує поправку, яка обмежить час надання українцям безоплатного екстреного житла. Так хочуть мотивувати переселенців шукати власне житло, пише «Європейська правда» із посиланням на чеське інформаційне агенство ČTK.

Наразі у Чехії проживає близько 300 тисяч переселенців з України, розповів міністр внутрішніх справ Чехії Віт Ракушан. Значних нових хвиль міграції через ситуацію в енергосистемі України не спостерігають.

Автор: Валерія Драгоманова
Читайте також