Ініціатива "Персональний Миколай": радість та підтримка для дітей переселенців до свята
12:30 27.11.2023
259

В Україні стартувала ініціатива "Персональний Миколай", призначена для дітей переселенців до святкування Дня святого Миколая. Ця ініціатива відкрита для усіх, хто бажає долучитися, повідомили представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Щоб взяти участь, потрібно заповнити анкету та вибрати вид допомоги. Основна мета полягає в тому, щоб стати персональним святим Миколаєм, тобто придбати подарунок для дитини, яка є переселенцем, відповідно до її побажань.

Волонтери вже мають перевірену базу сімей переселенців, які надіслали їм інформацію про те, що бажають їхні діти. Після цього організатори проекту передають персональні запити учасникам, які взялися стати "персональним Миколаєм". Вони готують подарунок конкретній дитині до 25 грудня та відправляють "прямо під подушку" – за вказаною адресою.

Серед найпопулярніших побажань дітей – конструктори, книжки, пазли, ляльки, музичні інструменти, машинки, набори для творчості, прикраси, настільні ігри та інше.

Також існує можливість поділитися речами та іграшками власної дитини. Однак важливо, щоб вони були у хорошому стані та без дефектів.

Учасники ініціативи також можуть здійснити пожертвування на підтримку сімей переселенців. Організатори підкреслюють, що частина коштів буде спрямована на закупівлю подарунків для дітей, а решта – на придбання необхідних речей.

За даними організаторів, у 2022 році завдяки цьому проекту було здійснено 1008 дитячих мрій до святкування Дня святого Миколая.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також