Голова Укренерго розповів, що потрібно Україні для відновлення пошкоджень енергомережі
17:45 20.12.2022
255

Голова правління НЕК Укренерго Володимир Кудрицький заявив, що Україні для відновлення пошкоджень енергомережі, викликаних російськими атаками, потрібно обладнання, обладнання і ще раз обладнання.

Про це він заявив в інтерв'ю ведучій Голосу Америки Мирославі Гонгадзе.

«Спочатку ми просимо обладнання, друге обладнання та третє обладнання. Нам потрібно багато техніки, щоб замінити пошкодження, які завдали росіяни. Цілком очевидно, що набагато простіше і швидше запустити ракету і знищити якесь високовольтне обладнання чи підстанцію навіть цілком, ніж відновлювати чи відновлювати її хоча б частково. Ось чому ми намагаємося покращити наші можливості для продовження відновлення наших об'єктів», - розповів Кудрицький.

Він зазначив, що понад тисячу працівників «Укренерго» працюють у режимі 24/7 для відновлення об'єктів інфраструктури та забезпечення харчування для українців

За його словами, важливою допомогою для України можуть також стати мобільні електростанції. 20- 30- та 50- мегаватні станції допоможуть мережі та споживачам.

Кудрицький пояснив, що відключення відбуваються не лише через пошкодження мереж, але і через брак генеруючих потужностей, зруйнованих чи окупованих Росією. 

 

Автор: Павло Петрушко
Читайте також