EU4Youth запускає грантові ініціативи для підтримки української молоді та ветеранів
20:42 18.05.2024
258

Програма Європейського Союзу EU4Youth запускає дві важливі грантові ініціативи для підтримки активної молоді та ветеранів, які повертаються з війни.

Ці ініціативи спрямовані на надання інструментів та можливостей для розвитку, зокрема через підприємницьку освіту, що допоможе розширити права і можливості молоді.

Одним із важливих проєктів в межах EU4Youth є ініціатива, реалізована громадською організацією "Молодіжна платформа" у співпраці зі Школою свідомого підприємництва School of ME. Вона спрямована на інтеграцію соціального підприємництва в діяльність молодіжних центрів по всій Україні, зміцнення їх як освітніх платформ, а також проведення практичних семінарів, де молоді люди можуть навчитися бізнес-плануванню, стратегіям соціального впливу та сталому веденню бізнесу.

Вісім команд з різних молодіжних центрів пройдуть професійне навчання, отримають менторську підтримку та позмагаються за гранти до 15 000 євро кожна для реалізації своїх бізнес-планів. Крім того, команди матимуть можливість долучитися до міжнародної спільноти молодіжних центрів.

Цей проєкт надає українській молоді необхідні навички та знання для запуску та підтримки соціальних підприємств, сприяючи формуванню нового покоління соціально відповідальних підприємців. Мета проєкту – створити стійку спільноту молодих людей, забезпечити їх можливостями, знаннями та навичками, необхідними для успіху в сучасних економічних умовах.

Раніше, в межах третього етапу програми EU4Youth "Молодіжна зайнятість та підприємництво", було надано 4 прямі гранти на загальну суму 1,3 млн євро організаціям з України.

Дізнатися більше про можливості отримання гранту можна за посиланням.

Додатково

Проєкт Checkpoint реалізується громадською організацією "Відкрита литовська фундація" спільно з "Лабораторією військово-політичних досліджень та реконструкції". Він пропонує комплексний підхід до реінтеграції ветеранів, включаючи психологічну та юридичну підтримку, навчання підприємництву, спеціальні програми для підтримки членів сімей ветеранів, а також фізичну реабілітацію.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також