Енергетичні компанії України успішно відновили генеруюче обладнання після обстрілів, забезпечивши достатньо електроенергії на зиму
14:31 08.03.2024
254

Сектори теплової та гідроенергетики здійснили значні зусилля для ремонту пошкодженого через атаки генераційного обладнання, забезпечивши стабільне постачання електроенергії в Україні цієї зими, повідомляє НЕК "Укренерго".

За даними компанії, високий рівень споживання електроенергії цієї зими, найбільший з початку війни, було забезпечено завдяки наполегливій праці енергетиків, які відновили систему генерації та передачі електроенергії.

"Починаючи літо у складних умовах, ми зосередили всі зусилля на відновленні. "Укренерго" успішно реанімувало обладнання, і на старті опалювального сезону не було обмежень для жодного регіону. Енергоспоживачі мали доступ до необхідної кількості електроенергії. Особливу роль відіграли компанії теплової та гідроенергетики, які відновили значну кількість енергоблоків", - повідомляє представник "Укренерго".

Він додав, що протягом зими фіксувались довгі періоди з температурою близько мінус 15°C, що призводило до рекордного рівня споживання, покритого завдяки всьому арсеналу генеруючого обладнання в країні.

"Атомна та теплова генерація працювали на повну потужність. Цієї зими також відзначалася висока водність у басейнах Дніпра та Десни, що дозволило гідростанціям виробляти більше електроенергії, ніж зазвичай", - зазначив експерт.

Водночас, гендиректор "ДТЕК Енерго" Ільдар Салєєв повідомив, що обладнання теплоелектростанцій компанії цієї зими працювало на максимальних навантаженнях, забезпечуючи основну потребу в електроенергії.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також