Додаткові кошти для програми "єОселя": пільгову іпотеку зможуть отримати 10 тисяч українських сімей
19:10 16.08.2023
318

За спільних зусиль уряду та "Укрфінжитлу" було залучено додаткові кошти для програми "Оселя". За повідомленням Міністерства економіки України, протягом року пільгову іпотеку зможуть отримати щонайменше 10 тисяч українських сімей.

Програма доступного іпотечного кредитування "еОселя" отримала повне фінансування на поточний рік. За оцінками компанії "Укрфінжитло", до кінця року пільговий іпотечний кредит зможуть отримати щонайменше 10 тисяч українських родин.

Особам, які були відхилені через обмежені фінансові можливості, рекомендується подати повторну заявку на отримання кредиту в рамках програми "Дії".

"Ми бачимо, наскільки великим попитом користується програма серед громадян. Вони бажають будувати своє майбутнє в Україні незважаючи на війну. Тому уряд разом з "Укрфінжитлом" виявили можливості та привернули додаткові кошти для програми - як з відкритого фінансового ринку, так і з кредитних джерел. Ми продовжуємо працювати, щоб у майбутньому до цього напрямку прийшли й міжнародні інвестиції", - підкреслила міністр економіки України Юлія Свириденко.

Програма доступного кредитування надає пільги на придбання житла представникам певних професій, а також громадянам, які не мають власного житла або бажають покращити його умови.

Для військовослужбовців ЗСУ за контрактом, вчителів, медиків та науковців пільгова ставка складає 3% річних на вторинному або первинному ринку. Інші категорії, такі як учасники бойових дій, ветерани, ВПО та інші громадяни, мають ставку іпотеки 7%.

У "Укрфінжитлі" підкреслюють, що позичальники, які планують отримати іпотеку під 7%, можуть вибрати квартиру в будинку, який не старше трьох років на момент укладання договору, або у будинку, який будується.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також