До кінця цього тижня дефіциту в енергосистемі не очікується - Укренерго
19:48 06.12.2023
258

Голова "Укренерго", Володимир Кудрицький, поділився прогнозами щодо ситуації в енергетичній системі України. Незважаючи на очікуване похолодання та збільшення споживання електроенергії до кінця тижня, він заявив, що серйозного дефіциту не передбачається. Проте, найближчим часом можливе збільшення теплової генерації, яке сприятиме забезпеченню потреб споживачів. У випадку необхідності також може бути використана аварійна допомога.

Кудрицький підкреслив, що для забезпечення балансу в енергосистемі потрібно збільшити обсяг комерційного імпорту електроенергії. Зараз це нестача, особливо в умовах збільшеного споживання. Він також закликав громадян бути економними у споживанні електроенергії, особливо в ранкові та вечірні години, коли найбільше навантаження на енергомережі.

Цей заклик до заощадливості стає все більш актуальним, оскільки споживання електроенергії в цей період найвище. Співробітники "Укренерго" продовжують моніторити ситуацію та вживати заходів для забезпечення стабільності енергетичної системи країни.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також