Україна запросила у США протикорабельні ракети
21:00 16.04.2022
261

Протягом кількох тижнів високопоставлені українські чиновники у Вашингтоні та Києві просили у Пентагону надати протикорабельні ракети та інше озброєння берегової оборони, щоб відкрити проти РФ новий фронт і відбити російське вторгнення, - про це повідомляє The New York Times із посиланням на американських високопосадовців.

США відповіли на ці запити, додавши засоби берегової оборони до оголошеного цього тижня пакету допомоги на $800 млн.

На зустрічі в середу високопосадовці Пентагону також заявили, що американські військові підрядники мають розробити пропозиції щодо додаткових протикорабельних ракет, які США могли б поставити українцям або американським союзникам.

Як пише NYT, удар по кораблю "Москва", флагману російського Чорноморського флоту, став яскравою демонстрацією потужності протикорабельних ракет, запущених з берега, і показав, що запити України на більшу кількість такого озброєння було "дуже далекоглядним".

За словами офіційних осіб, затоплення "Москви" продемонструвало як міць власної зброї України, так і стратегічну важливість розширення бойових дій від українських міст до Чорного моря, де довгий час домінував російський флот. Потоплення корабля - це удар по військових планах Росії.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також