Україна підтримує оголошену в ОБСЄ ініціативу Оновленого діалогу щодо європейської безпеки
12:00 09.02.2022
253

Україна в ОБСЄ підтримала ініціативу Оновленого діалогу щодо європейської безпеки, - про це заявив під час засідання високого рівня ОБСЄ постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

"Ми вдячні голові ОБСЄ, міністру Рау та його команді за відданість вирішенню найбільш нагального безпекового виклику в Європі, спричиненого провокаційними діями Росії. Ми щиро віримо, що ОБСЄ є найкращим місцем для змістовних дискусій щодо безпеки в Європі. Як жертва неспровокованої зовнішньої збройної агресії з боку сусіда Україна найбільше зацікавлена ​​у проведенні цього обговорення", - заявив Цимбалюк.

Він також указав на очікування української сторони від нової ініціативи, зауваживши, що Оновлений діалог щодо європейської безпеки "не потрібно починати з нуля". "Зобов'язання ОБСЄ добре відомі. Їх будували десятиліттями. Ми повинні зосередити свої зусилля на їх реалізації, а не на заміні", - зазначив дипломат.

За його словами, анексія Росією Криму та окупація частини території сходу України, що є найбільш кричущим порушенням міжнародного права в Європі після Другої світової війни, показує, "наскільки небезпечним для безпеки Європи є рішення однієї держави-учасниці проігнорувати ключові принципи ОБСЄ".

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також