Україна настоює на виключенні росії з Міжнародного агентства з відновлюваної енергії
20:31 09.06.2023
258

Міністр енергетики України, Герман Галущенко, зустрівся з урядовцями Великої Британії, Франції, Швеції та Словаччини, щоб обговорити ініціативу України щодо виключення росії з Міжнародного агентства з відновлюваної енергії (IRENA). Про це повідомляє пресслужба Міненерго.

Галущенко провів зустрічі під час засідання Ради міністрів країн Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Одним з основних питань обговорення була ініціатива щодо виключення росії з IRENA, організації, яка пропагує використання відновлюваної енергії.

Міністр зазначив, що українська енергосистема постраждала через війну, внаслідок чого втратила 75% вітрової генерації та понад 20% сонячної. Він підкреслив, що росія, вчиняючи агресивні дії проти України, створює загрозу не тільки для ядерної та радіаційної безпеки, але й завдає шкоди енергетичному переходу, зокрема, шляхом руйнування "зелених" енергетичних об'єктів, таких як Каховська гідроелектростанція.

Таким чином, міністр закликав припинити членство росії в IRENA після вчинення таких злочинів. Ініціатива про виключення росії знайшла підтримку з боку Великої Британії, а також отримала розуміння у представників інших країн.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також