Україна активно працює над евакуацією жителів з лівобережжя Херсонщини, заявляє голова МВС
17:34 07.06.2023
279

Уряд України активно координує дії з евакуації громадян, які перебувають на лівому березі Херсонської області, внаслідок підриву Каховської ГЕС. Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко під час візиту до Херсону, де діє штаб з ліквідації наслідків аварії.

За словами міністра, наразі розглядаються різні шляхи евакуації громадян, які були залишені російськими військовими на лівому березі Дніпра. Основною метою є забезпечення безпеки людей, тому використовуються човни і всюдиходи для перевезення мешканців затоплених будинків.

Однак, евакуаційні роботи ускладнюються сильною течією та обстрілами з боку російських військових. Із заяви міністра стало відомо, що рятувальники та поліцейські забезпечують евакуацію не тільки людей, але й домашніх тварин, яких вдається врятувати. Після евакуації потерпілих направляють до пунктів надання допомоги.

Координаційний штаб, що діє в режимі цілодобової роботи, продовжує зосереджувати зусилля на проведенні евакуаційних операцій. Крім цього, проводяться планування подальших дій після спаду води. Особлива увага приділяється екологічному забрудненню, оскільки при підриві ГЕС витікло близько 150 тонн мастила з машинного залу.

Міністр впевнений, що штаб забезпечить необхідну допомогу та виконає всі поставлені завдання в найкоротші терміни, забезпечуючи безпеку та допомогу постраждалим.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також