В Україні щоквартально зростає майже на 45% використання сонячної енергії - Держенергоефективності
15:18 28.02.2017
254

В Україні збільшується кількість домогосподарств, які купують сонячні панелі для отримання альтернативної енергії і наразі щоквартально спостерігається ріст на 40-45% таких домогосподарств. Про це голова Держенергоефективності Сергій Савчук заявив під час публічного звіту "Енергоефективність та відновлювана енергетика в Україні: результати 2016 року та плани на 2017 рік", передає кореспондент УНН.

"В нас на сьогодні цей ринок просто "зірвався", ніхто не вірив, що люди стануть ставити ці дорогі сонячні панелі. В нас щоквартально йде ріст 40-45%. Останній кватал 2016 року ми маємо 77% по кількості господарств, а по потужності в два рази більше. Я хочу нагадати, що в нас сьогодні 6,5 млн індивідуальних домогосподарств, тому нам потрібно терміново говорити з інвесторами, щоб вони ставили завод по виробництву сонячних панелей в Україні, щоб не закуплати їх в інших країнах", - сказав С.Савчук.

Він також додав, що енергетика вже кілька років поспіль розвивається за рахунок відновлюваних джерел енергії. Проте для реалізації Національного плану дій щодо відновлюваних джерел енергії до 2020 року потрібно інвестувати, як мінімум 16 млрд євро.

Як повідомляв УНН, відновлювана енергія стала дешевшою або зрівнялася з ціною з викопними енергоносіями в більш ніж у 30 країнах світу.

Джерело: УНН
Читайте також