В Україні користувачів «Вконтакте» ставитимуть на облік
14:32 25.09.2020
258

Відтепер користувачі «Вконтакте» перебуватимуть на обліку Ради національної безпеки й оборони України, а їх акаунти перевірятимуть на предмет поширення російського контенту, пише Громадське з посиланням на  секретаря РНБО Олексія Данілова.

За словами посадовця, тепер кожен користувач російської соціальної мережі має розуміти відповідальність та мету використання сервісу — навіщо і для чого. Якщо користувач поширюватиме російський контент на території України, то він «матиме певний клопіт» з поліцією та силовими структурами.

Соцмережа зараз змінила проксі-сервер та вільно працює в Україні, але скоро цю проблему вирішать за допомогою міжнародних партнерів, пообіцяв Данілов.

Нагадуємо: 17 травня 2017 року тодішній президент Петро Порошенко підписав указ про нові санкції РНБО, які передбачали блокування російських соцмереж «ВКонтакте» і «Однокласники», а також сервісів «Яндекс» та низки інших ресурсів.

Відтоді цю заборону українська влада постійно продовжує, востаннє її продовжили у травні 2020 року.

Але нещодавно соцмережа змогла обійти блокування у своєму додатку. Зробили це фактично так само, як у Росії блокування обходив месенджер Telegram — через проксі-сервер, тобто  сервер посередник, з використанням якого запит йде не напряму, а через інше місце, не заблоковане в нашій країні.

 

Читайте також