Clubhouse що відомо про нову соцмережу та як до неї приєднатися
17:13 20.02.2021
259

Десятикратне зростання кількості користувачів лише за два місяці, оцінка вартості у понад мільярд доларів - за менш як рік від часу запуску. Все це - про нову соцмережу Clubhouse, яка стрімко стає популярнішою в усьому світі, зокрема, й в Україні, навіть попри те, що доступ для нових користувачів - лише за запрошенням, а додаток доступний лише на iPhone, передає Голос Америки.

Нова соцмережа Clubhouse дає доступ наживо до актуальних тем та відомих спікерів з усього світу. Там можна послухати дискусію за участі Ілона Маска чи Марка Цукерберга, поставити запитання Павлу Шереметі чи Святославу Вакарчуку, дізнатись щось новеньке про біткоїн, стартапи, спорт, кіно, здоров’я, психологію – чи практично будь-яку тему, яка вас цікавить.

Що таке Clubhouse?

Clubhouse – це винятково аудіо-платформа. Її можна порівняти із подкастом у прямому ефірі із можливістю ставити запитання від слухачів, наче під час радіо-програми. Технологічна підприємиця Катерина Михалко, співзасновниця українського клубу у Clubhouse, каже: цікавий контент у такому форматі може створювати будь-хто.​

Я називаю це радіостанцією в руках кожної людини, - каже Михалко. - І дуже круто, що не треба бути журналістом, ніхто з нас не журналіст, при цьому ми беремо інтерв’ю, я навіть інтерв’ю це не хочу називати, це розмови, максимально схожі на те, що відбуваються щодня з нами в реальному житті. І мені подобається, що немає фейковості.

Із чим пов'язаний стрибок популярності платформи?

Бета-версія Clubhouse з’явилась навесні для венчурних інвесторів, з часом тематика розмов розширювалась, а за останні два місяці відбувся стрибок – із шестисот тисяч до шести мільйонів користувачів.

У червні, коли я приєднався до соцмережі, не було зрозуміло, чим вона стане. Іноді зранку я був єдиною там людиною. Тепер – там тисячі кімнат одночасно. Вони об’єднують людей в усьому світі, - розповідає експерт на ринку технологій Джеремая Оваянг.

Він пояснює, що у популяризації соціального аудіо допоміг карантин.

 

Читайте також