Вінницька прокуратура виявила чисельні порушення у роботі патрульних
12:39 11.01.2021
256

Прокуратура виявила порушення прав осіб при їх затриманні в адміністративному порядку працівниками патрульної поліції. Зокрема, за результатами розслідування було виявлено,  численні випадки порушень прав затриманих осіб на захист, не повідомлення чи не своєчасного повідомлення родичів та центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про їх затримання, не ознайомлення з правами, викривлення строку їх затримання та інше.

За інформацією пресслужби Вінницької обласної прокуратури вказані порушення стали можливими перш за все через неналежне виконання поліцейськими своїх посадових обов’язків, а також через відсутність дієвого відомчого контролю управлінням патрульної поліції у Вінницькій області за роботою підпорядкованого батальйону у місті Вінниця.

Належним чином не організована робота працівників патрульної поліції щодо своєчасного виконання постанов суду про адміністративний арешт, а також дотримання прав осіб при їх затриманні з метою виконання цих постанов, - повідомили у відомстві.

Зазначимо, очільнику управління патрульної поліції у Вінницькій області було внесено вказівку про проведення службового розслідування та притягнення до дисциплінарної відповідальності винних працівників поліції.

 

Автор: І like News (28991
Читайте також