Мітинг під землею: представники профспілки просять владу втрутитись в ситуацію з криворізькими гірниками
15:15 11.09.2020
265

Криворізькі шахтарі продовжують страйкувати. Родини та колеги гірників Криворізького залізорудного комбінату, які страйкують під землею, встановили наметове містечко під адміністрацією підприємства та оголосили безстрокову протестну акцію.

Про те, що ситуація у Кривому розі загострюється на свої сторінці повідомив голова Незалежної профспілки гірників України. Також у своїх дописах він повідомив, що наразі на межі зупинки шахти ПрАТ «Суха балка».

Криворізькі шахтарі продовжують страйкувати.

 «З Кривого Рогу повідомляють, що на межі зупинки шахти ПрАТ «Суха балка». Налякана людськими протестами на КЗРК (Криворізькому залізорудному комбінаті, - прим. авт. ) адміністрація, роздала список членів Незалежної профспілки гірників України керівникам дільниць та дала наказ вибивати працівників підприємства зі складу НПГУ. Працівники, звісно, написали заяви про тиск з боку керівництва, - йдеться в дописі. - Схоже, адміністрація ПрАТ не зробила висновків з ситуації на КЗРК, не зрозуміла, що надмірний тиск лише посилюватиме спротив в колективах, серед працівників, які так же як на КЗРК не отримують гідних їх праці зарплат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мітинг під землею: українські шахтарі вимагають збільшення заробітних плат

Керівництво наче не розуміє, що саме своїми діями воно доведе людей до страйку – власними руками зупинить підприємство. Окремої уваги варті чисельні порушення з боку менеджменту «Сухої Балки» статей Конституції України, трудового законодавства, Конвенції МОП № 87 про свободу асоціації та захист права на організацію».

Також голова профспілки гірників опублікував звернення до керівництва держави й зауважив, що кількість людей, які долучаються до протестних акцій постійно зростає.

Криворізькі шахтарі продовжують страйкувати.

 

Читайте також