Домовилася з «духовною акушеркою»: у Рівному померла породілля, яка народжувала вдома
13:43 26.01.2021
257

У Рівному померла породілля, яка вирішила народжувати з «домашньою акушеркою». Жінка народила сина, його життю нічого не загрожує.

У пресслужбі  поліції Рівненської області розповіли, що повідомлення про смерть надійшла від медиків.

За попередньою інформацією жінка протягом вагітності не перебувала на медичному обліку. У домашніх умовах вона народила сина. Його життю нічого не загрожує. Однак, врятувати його матір не вдалося, - повідомили у відомстві.

За інформацією сайту «Рівне Юніан» жінка понад три години після народження дитини стікала кров’ю в той час, коли так звана «духовна акушерка» спостерігала за процесом. Про це журналістам розповіла головна лікарка КНП «Пологовий будинок» РМР Світлана Муравська.

Пологи повинні відбуватися у медичному закладі. Медичні працівники кваліфіковано надають допомогу. На сьогоднішній день партнерські пологи дозволено в більшій частині пологодопоміжних закладів України. При бажанні, жінка може отримати підтримку рідних на пологах у стінах медзакладів, –  зауважила головна лікарка пологового будинку.

Зазначимо, слідчі Рівненського районного управління поліції розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за попередньою кваліфікацією частини 1 статті 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство з відміткою «нещасний випадок»).

Автор: І like News (28991
Читайте також