До жорсткого карантину в Україні залишилось декілька тижнів, - експерт
20:49 26.10.2020
310

В Україні прогнозують суттєве зростання кількості інфікованих на COVID-19.  Одна з причин – порушення санітарних норм під час виборчого процесу. Через кілька тижнів статистика покаже число людей, які захворіли на виборчих дільницях, передає Сьогодні.

Коли чекати піку захворюваності?

До кінця цього тижня кількість нових хворих у середньому становила 7200 на день, а за гіршого варіанту перевищить 9000, прогнозують у Національній академії наук України.

Які сценарії приготував МОЗ?

У Міністерстві охорони здоровя зауважили, що карантин посилять, коли буде 15 тис. хворих на добу. Це те число інфікованих коронавірусом, яке медична система може не витримати. Тоді в лікарнях не вистачатиме місць, а смертність від COVID-19 різко збільшиться. Що буде, якщо рівень захворюваності підвищиться дуже різко.

1.   Кожен день виявляють 5000-7000 хворих. Цей рівень українська система охорони здоров'я здатна витримати, заявляють у Міністерстві охорони здоров'я.

2.   Щоденна кількість хворих 8000-10 000: зайнятість ліжок фонду ковід-хворих – близько 70% по країні.У таких умовах почнеться розгортання тимчасових госпіталів поза закладами охорони здоров'я, число медиків для боротьби з COVID-19 збільшать шляхом залучення фахівців з інших відділень і укладення контрактів. Крім того, посилиться контроль за виконанням карантину.

3.   Щоденна кількість нових хворих 11 000-15 000: зайнятість ліжок хворими на COVID-19 – не менше 85%. Введуть жорсткі карантинні обмеження в країні із застосуванням норм «червоного рівня», буде проведена мобілізація всіх медичних працівників, почнуть відкривати польові госпіталі.

4.   Щоденна кількість нових інфікованих близько 20 000. Ресурси системи охорони здоров'я вичерпані. У такому разі медичну допомогу надаватимуть вибірково.

Читайте також