Чат-бот “Медсестра Іванка”: на що витрачають гроші лікарні Вінниччини
16:00 25.11.2020
269

Відтепер перевірити які медичні засоби закупило будь-яке місто чи село Вінниччини можна через чат-бот “Медсестра Іванка”. Його запустила громадська організація «Антикорупційний штаб».

Мета чат-боту –– допомагати українцям виявляти корупцію в медичних закладах. 

“Щодня лікарні витрачають мільйони гривень на медичні товари і послуги для боротьби з COVID-19. Часто ці кошти витрачаються неефективно, або ж хворі не отримують безкоштовне лікування, за яке держава вже заплатила. Тому якщо лікарі стверджують, що в медзакладі немає необхідних ліків чи масок –– кожен може перевірити цю інформацію через чат-бот і поскаржитися на корупцію” –– виконавчий директор ГО “Антикорупційний штаб” Сергій Миткалик.

Так, всього область витратила 460 млн грн на боротьбу з COVID-19. Найбільше товарів закупила Вінницька міська клінічна лікарня № 1 –– 61,3 млн грн. Найдорожчою ж закупівлею області виявилася рентгенівська діагностична система за 6,4 млн грн (дані Prozorro).

«Медсестра Іванка» дає змогу:

–  підписатися на будь-яку лікарню, та отримувати оновлення щодо її закупівель;

–  залишити скаргу або повідомлення про корупції в медичному закладі;

– переглянути статистику захворюваності у будь-якому куточку України;

– дізнатися про товари, які закуповують лікарні України та їх ціни.

– ознайомитися з іншими діджитал інструментами ГО “Антикорупційний штаб”.

Чат-бот оновлюється у режимі реального часу, охоплює всю Україну та є повністю безкоштовним.

Перевірити закупівлі своєї лікарні можна у Telegram: https://t.me/DoctorIvankaBot та Viber: viber://pa?chatURI=botdoctorivanka.


Довідково:  «Антикорупційний штаб» — громадська організація, створена у 2014 році. Вона розробляє цифрові інструменти для контролю прозорості та ефективності  роботи органів місцевої влади. Інструмент створено в рамках проєкту «Антикорупційні розслідування закупівель COVID-19 у 4 пілотних регіонах на основі інтерактивної карти», який виконує Антикорупційний штаб завдяки фінансовій підтримці Посольства Великої Британії в Україні

Інформацію надали: «Антикорупційний штаб»


 

Автор: Анна Макарчук
Читайте також