Вінницькі правоохоронці шукатимуть злочинців за допомогою штучного інтелекту (ВІДЕО)
19:03 22.02.2021
254

Вінницькі правоохоронці запустили безпековий проект «Vezha», в основі якого лежить  використання штучного інтелекту аналітики відеопотоку  з камер відеоспостереження. За інформацією прес-служби поліції подібна ініціатива дозволить покращити безпекову ситуацію в області й реалізується за фінансової підтримки обласної  та міської влади.

Сьогодні, 22 лютого, керівник поліції Вінниччини Іван Іщенко та Олег Сивинюк, директор   ТОВ «Incoresoft Україна»,  що є розробником  програмного забезпечення, підписали меморандум про співпрацю.   

Запровадження проекту має на меті консолідувати зусилля сторін на співпрацю в частині попередження та недопущення порушень публічної безпеки та порядку, підвищення ефективності протидії злочинності та захисту прав громадян шляхом впровадження системи «Vezha» на основі штучного інтелекту і нейронових мереж в роботу ситуаційного центру ГУНП та  підрозділів вінницької поліції. 

Зазначається, що система «Vezha», виробник якої є флагманом впровадження ІТ-технологій, що використовують європейські країни та Об’єднані Арабські Емірати, дозволить розпізнавати об’єкти, номерні знаки, обличчя на основі штучного інтелекту. Це в сотні разів прискорить процес отримання, обробки та зберігання даних, користуватися якими зможе кожний поліцейський в своїй роботі задля успішного створення безпекового середовище в місті та області.

 

Автор: І like News (28991
Читайте також