В Одеський порт прибули військові іноземні кораблі (фото)
14:21 09.07.2018

В Одеський порт прибули іноземні військові кораблі, які братимуть участь в навчаннях «Сі Бриз-2018». Про це на своїй сторінці у facebook повідомив начальник Одеської філії державного підприємства «Адміністрації морських портів України» Ігор Ткачук.

  • Впродовж 8 та 9 липня  в гавань Одеського порту зайшло п’ять суден. Зокрема, американський есмінець УРО USS PORTER, флагман шостого флоту Сполучених Штатів штабний корабель USS MOUNT WHITNEY, турецький фрегат TCG YAVUZ та підводний човен TCG YILDIRAY, болгарський корвет BGS BODRI. За інформацією прес-центру командування ВМС ЗСУ в навчаннях братиме участь близько трьох десятків кораблів і катерів, також буде залучена авіація. Захід проходитиме з 9 по 21 липня в північно-західній частині Чорного моря і на території Одеської та Миколаївської областей. Цьогоріч військові відпрацьовуватимуть управління силами морського, повітряного і наземного компонентів безпосередньо з моря. Особливістю «Сі Бриз 2018» стане участь флагмана шостого флоту ВМС США Mount Whitney, саме з його борту проходитиме управління всіма компонентами навчань, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що в навчаннях «Сі Бриз-2017» взяли участь більше ніж 30 кораблів, катерів і суден забезпечення, понад 25 літаків і вертольотів, а також особовий склад з 16 країн світу, включно з Україною, сукупною чисельністю понад три тисячі осіб. Водночас з українського боку в заходах «Сі Бриз», окрім Військово-морських сил Збройних сил України, взяли участь підрозділи Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Сухопутних і Повітряних сил України, а також Інженерні війська.

Читайте також