У Чорнобильської зони з'явився рекламний бренд і «зникаючий» логотип
11:02 28.02.2021
258

Українське креативне агентство Banda Agency представило брендбук і логотип для Чорнобильської зони відчуження. Проект був реалізований протягом півтора років. Про це повідомляється на сайті Міністерства охорони навколишнього середовища і природних ресурсів України.

В основі «першого в історії зникаючого логотипу» - форма поверхні четвертого енергоблоку Чорнобильської АЕС, реактор якого вибухнув 26 квітня 1986 року. Зображення буде поступово зникати, а в 2064 році, коли перший, другий і третій енергоблоки будуть повністю виведені з експлуатації, зображення пропаде остаточно.

Так автори логотипу хотіли не тільки показати, що міста Чорнобильської зони поступово «руйнуються часом і поглинаються природою», а й нагадати, що «минуле завжди впливає на сьогодення». У відеопрезентації проекту показано, що новий логотип буде застосовуватися при створенні мерчу - футболок, чашок, монет і сумок.

Перший заступник міністра Боруховський зазначив, що логотип був розроблений в тому числі і для залучення туристів, оскільки Чорнобиль повинен стати «туристичним магнітом» з унікальною культурною спадщиною.

Крім того, спільно зі студією Other Land агентство розробило сайт Чорнобильської зони, основна ідея якого - зв'язок часів. Користувачі зможуть прочитати про минуле, сьогодення і майбутнє цієї території.

 

 

Автор: Катерина Присяжнюк
Читайте також