Збіг на 87%: наукові роботи в.о міністра освіти і науки виявились плагіатом
21:06 11.09.2020
263

Комітет з питань етики Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти розглянув наукові статті виконуючого обов’язки міністра освіти та науки Сергія Шкарлета. За результатами перевірки його роботи - плагіат. Порушення академічної доброчесності зафіксовано у трьох роботах Шкарлета.

Зазначимо, уривки наукових робіт було надіслано на перевірку трьом міжнародним експертам: Крістіну Моріарті, професору етики і права, ліцензованому адвокату у США, який працює в міжнародній організації по академічній доброчесності, міжнародному чеському експерту Томашу Фольтинеку та польському експерту з питань піратства і плагіату Кшиштофу Гутовському. Науковці виявили у його працях понад 87% скопійованих цитат інших авторів, які сам в.о. міністра як цитати не вказував. Подекуди збігалися цілі абзаци.

У коментарі журналістам Української Правди в.о. міністра освіти та науки Сергій Шкарлет наголосив, що оскаржить «у законному порядку» рішення комітету Національного агентства якості вищої освіти щодо знайденого у його наукових роботах плагіату. Нагадаємо, народна депутатка Інна Совсун та представники громадських організацій звернулися з проханням перевірити факти. Порушення академічної доброчесності зафіксовано у трьох роботах Шкарлета.

Читайте також