Україна облаштувала близько 400 км протитанкових ровів на кордоні з Росією
17:08 05.05.2021
347

За словами голови Державної прикордонної служби Сергія Дейнеко, зроблено це було в рамках так званого проекту "Стіна". За весь час робіт облаштовано близько 400 км протитанкового рову, 330 км рокадної дороги, 70 км колючого дроту і 100 км металевого паркану.

Він також повідомив, що спочатку вартість проекту становила понад 4 млрд грн (близько $ 143 млн), потім вона була зменшена до 2,5 млрд грн (близько $ 90 млн). Роботи з облаштування завершуються в Харківській області, тривають в Чернігівській, також проводяться проектно-вишукувальні роботи по Сумській області.

Крім того, в минулому році в Луганській області на ділянці "Троїцьке" була побудована надсучасна система відеоспостереження, камери там працюють в автоматичному режимі. Вони вже виявляли порушників державного кордону. На цій ділянці було зафіксовано рух 4 осіб з боку Росії, ми оцінили це як намір переправити диверсійно-розвідувальну групу. Оскільки ми поінформували російських прикордонників про це, відповідь від них чекаємо досі.

Читайте також