Депутати підтримали закон щодо посилення відповідальності за домашнє насильство
19:37 03.02.2021
255

Народні обранці прийняли за основу законопроект щодо посилення відповідальності за вчинення домашнє насильство та насильства за ознакою статі. Відповідне рішення підтримали 328 народних депутатів України, передає кореспондент УНН.

Зазначимо, відповідно до пояснювальної записки законопроект розроблено з метою удосконалення правового регулювання притягнення до відповідальності за вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі, невиконання термінового заборонного припису або неповідомлення про місце свого тимчасового перебування, а також практичної реалізації права постраждалої особи на відшкодування матеріальних збитків і моральної шкоди, завданих внаслідок домашнього насильства.

Зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, які пропонуються законопроектом, зокрема, додають санкцію у вигляді «виконання суспільно корисних робіт на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або адміністративний арешт на строк до десяти діб».

Нагадаємо, у вересні минулого року Кабмін схвалив для внесення до Верховної Ради законопроект щодо відповідальності військовослужбовців, поліцейських та інших осіб, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів, за вчинення домашнього насильства на загальних підставах.

Повідомляється, що законопроектом пропонується внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, які передбачають:

  • притягнення військовослужбовців та інших осіб, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів, до відповідальності на загальних підставах за вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі;
  • приведення у відповідність до законодавства переліку осіб, на яких поширюється дія дисциплінарних статутів;
  • розгляд справ про адміністративні правопорушення за статтею 1732 КУпАП без обов’язкової присутності особи, яка притягується до адміністративної відповідальності, якщо така особа була належним чином повідомлена, проте не з’явилась на судове засідання.
Автор: І like News (28991
Читайте також