Посадовців каратимуть за не правильну відповідь на питання «Чий Крим?»
09:20 16.09.2020
268

Народні обранці розглядатимуть законопроект, який передбачає введення кримінальної відповідальності за «публічне заперечення представником влади тимчасової окупації частини території». Відповідний документ зареєстрували у Верховній Раді, - пише blackseanews.net.

У разі прийняття законопроекту на порушників чекає термін позбавлення волі від 3 до 5 років з конфіскацією майна або без такої. За подібні дії вчинені повторно, народні обранці пропонують карати більш тривалим терміном.

Відповідно д тексту документу нестимуть відповідальність за «публічне заперечення представником влади тимчасової окупації частини території України Росією, поширення їм публічних висловлювань, які прямо або побічно містять ознаки визнання законності тимчасової окупації Росією території України, підтримки дій Росії щодо порушення норм міжнародного права у вигляді посягання на територіальну цілісність України, повного або часткового виправдання дій Росії, спрямованих на окупацію частини території України».

Крім того, депутати хочуть карати за порушення представником влади заборони на встановлення зв'язків і взаємодії з незаконними органами (посадовими особами), створеними на тимчасово окупованій території України (від 12 до 15 років позбавлення волі).

Читайте також