Шахраї використовують нову схему і крадуть гроші українців. Як вберегти свої гроші?
16:47 17.01.2021
268

Шахраї вигадали новий спосіб викрадення коштів з карток українців. Відтепер, щоб стати жертвою, досить прив'язати свої банківські дані на будь-якому з майданчиків, передає OBOZREVATEL.

У нас багато інформації, що був витік з однієї бази даних, з іншої. Дуже ймовірно, що отримали спочатку дані з будь-якого з сайтів, де заповнювали адресу і пароль. Потім кілька днів його підбирали до різних платформ і знайшли варіант, де була прив'язана банківська картка, – припускає заступниця директора міжбанківської асоціації «ЕМА» Олеся Данильченко.

Що робити, аби не стати жертвою шахраїв? 

  • Головне правило: використовувати окрему картку для оплати покупок в інтернеті. Цю картку потрібно поповнювати тільки перед самою купівлею й на суму, яку збираєтеся витратити. Тоді, навіть отримавши доступ, шахраї не зможуть вкрасти гроші.
  • Дізнатися у свого банку, чи під'єднують вони послугу динамічного СVV. Перевірте в банківському додатку або зверніться в банк, із динамічним (який часто змінюється) CVV вкрасти гроші з картки значно складніше.
  • Встановіть ліміт на оплату в інтернеті. У такому разі велику суму зняти з картки в шахраїв не вийде.
  • Не використовуйте схожі паролі й не зберігайте їх на комп'ютері. Для кожного сайту, який вимагає реєстрації, краще використовувати унікальний пароль.

У сукупності всі ці заходи можуть захистити. Зараз зростає кількість покупок у мережі і в шахраїв з'явилося більше можливостей. Це базові правила, яких потрібно дотримуватися всім, – підсумувала Данильченко.

 

Автор: І like News (28991
Читайте також