Ґвалтував у приміщенні храму: у Львові судитимуть колишнього керівника «християнського товариства»
17:02 22.02.2021
266

Екс-очільника одного із офіційно незареєстрованого молодіжного християнського товариства судитимуть за масове розбещення та ґвалтування неповнолітніх дівчат. За інформацією Львівської прокуратури чоловіка звинувачують в скоєнні 147 статевих злочинів.

Зазначається, що наразі проти чоловіка відкрито 11 кримінальних справ. Вони налічують 147 епізодів за фактом статевих злочинів проти дівчаток 11-14 років, яких він нібито ґвалтував від 2005 року.

У відомстві зауважили, що підозрюють чоловіка, який очолював офіційно незареєстроване Молодіжно-християнське товариство «Діти Христа». Організація нібито займалась організацією християнських дитячих таборів, проведенням лекцій для дітей на релігійну тематику, відвідувало з подарунками та виступами інтернати та дитячі будинки.

Слідчі встановили, що Роман М** упродовж 2003-2018 р. працював координатором зовнішніх зв'язків у навчально-виховному комплексі «Школа-гімназія святої Софії», від керівництва якого отримав дозвіл на проведення зборів свого руху «Діти Христа».  

У період від 2005 до 2007 роки, точної дати та часу досудовим розслідуванням не встановлено, перебуваючи разом з дітьми у приміщенні, що належить до храму Святого Архистратига Михаїла у м. Львові на вул. Винниченка, 22, під час занять у молодіжному християнському товаристві, - йдеться в ухвалі суду.

Згідно з матеріалами справи, мовляв чоловік «доторкався пальцями до статевих органів малолітніх дівчат», а також «оголював свій статевий орган і торкався ним до оголених частин тіла малолітніх». Також слідчі вважають, що підозрюваний також ґвалтував дівчаток.

Усе відбувалося в окремому складському приміщенні на території храму, куди він приводив дітей і змушував їх роздягатися. Дівчаткам він говорив, що це нібито покарання за їхню погану поведінку або як відшкодування за витрати на них. Виявилося, що серед потерпілих були діти і з повних сімей, і діти-сироти чи позбавлені батьківської опіки.

Під час слідчих дій правоохоронці виявили й вилучили у чоловіка цифрові носії інформації з фото та відео та інші докази, зміст яких, на думку слідства, нібито вказує, що він здійснював дії сексуального характеру щодо неповнолітніх.


Джерело

Автор: І like News (28991
Читайте також